Van harte welkom op de site van Talentenpark  

Bent u op zoek naar een spreek- of vergaderruimte voor een aantal uren, een werkplek voor één of meerdere dagen, of een kantoorunit? Dan bent u bij Talentenpark aan het juiste adres. 'Talentenpark' is de naam van het lichte, ruim opgezette kantoorpand dat geadresseerd is op Beatrixpark 22 te Winterswijk. Talentenpark biedt flexibele werkruimtes aan ondernemers, ZP-ers en werknemers met uiteenlopende kennis, vaardigheden en achtergronden. Werken in Talentenpark draait om het ontmoeten van leuke, inspirerende mensen uit eigen land en uit Duitsland. 

Door gebruik te maken van elkaars netwerk en talent, ontstaan volop nieuwe (internationale) kansen.   

  

Laatste Nieuws en Activiteiten:

Ondernemers Overleg Winterswijk

Open Huis Palio en Talentenpark op 27 en 28 september

De Winterswijkse ondernemersclubs hebben zich verenigd in het onlangs opgerichte platform O2W (Ondernemers Overleg Winterswijk). O2W organiseert op 27 en 28 september een bedrijvenbeurs in en om theater De Storm te Winterswijk. Daarnaast openen ook enkele Winterswijkse bedrijven hun deuren voor belangstellenden die graag een kijkje willen komen nemen.

Ook Palio en het Talentenpark openen hun deuren, van 10.00-18.00 uur. U bent dan van harte welkom om ons pand aan het Beatrixpark nummer 22 te komen bekijken, en de diensten van Palio en het Talentenpark te ontdekken.

Ook zal Henk ten Dolle op zaterdag 27 september om 11.00 uur in theater De Storm een presentatie over 3D printen verzorgen.

Wilt u meer weten over 3D printen van Palio, of over het huren van een flexwerkplek of bedrijfsruimte in het Talentenpark? Kom dan naar Beatrixpark 22, op 27 of 28 september 2014! We hopen van harte u te mogen begroeten; de koffie staat klaar!


RapidProRapidPro 2014

Op 26 en 27 februari vindt in Veldhoven weer de RapidPro: hét jaarlijkse event op het gebied van Additive Manufacturing en 3D printen plaats. Uiteraard is ook Palio/Talentenpark hierbij aanwezig. 

Kijk voor meer informatie op www.rapidpro.nl


NIEUW: Training Zakelijk Duits 2014

Uw bedrijf doet zaken met Duitsland en u heeft regelmatig contact met Duitse klanten of leveranciers; in de verkoop-binnendienst of de buitendienst, als debiteurenbeheerder, salesmanager, accountmanger, als receptioniste of secretaresse.

U heeft er last van dat u het Duits onvoldoendebeheerst. De gesprekken die u moet voeren lopen moeizaam, u moet vaak naar woorden zoeken en gaat de telefoontjes liever uit de weg. U wilt daarom uw kennis van zakelijk Duits uitbreiden.

Herkent u dit: dan is de training Zakelijk Duits echt iets voor u!
 
Klik op deze link voor meer informatie over deze training

Innoveren & Beschermen (10-12-'13)

Op dinsdag 10 december 2013 werd in Winterswijk een basiscursus Intellectuele Eigendom gegeven. Het doel hierbij was om ondernemers kennis te laten maken met de verschillende IE-rechten zoals merken, modellen en octrooien (patenten). Wat zijn de eisen voor het verkrijgen van bescherming, welke kosten gaan ermee gepaard en, niet minder belangrijk, wat levert het u op. De cursus werd verzorgd door Arnold + Siedsma, adviesbureau op het gebied van de intellectuele eigendom. 

Klik op deze link voor meer informatie over de cursus en het programma.3D print-event bij Talentenpark groot succes!

Op dinsdag 24 september vond in Talentenpark het '3D print-Event' met daarbij behorende mini-beurs plaats. Martin Stor van het Achterhoeks Centrum voor Technologie en Kitty Tenten van DNN verzorgden de organisatie, Henk ten Dolle was gastheer. 

Ruim 300 bezoekers wisten uiteindelijk de weg naar het Beatrixpark in Winterswijk te vinden, waar begonnen werd met een uitstekend verzorgd ontbijt. Daarna kwamen diverse sprekers aan het woord, en konden de bezoekers zich bij de ruim 30 standhouders laten informeren over de mogelijkheden van 3D printen.

Klik hier om de gemaakte foto's te bekijken 


Talentenpark brengt krant 'Werk aan de winkel' uit (augustus 2013) 

In een oplage van bijna 50.000 stuks valt in week 35 de krant ''Werk aan de winkel' huis aan huis op de mat, in heel de Oost-Achterhoek. De krant geeft informatie over de mogelijkheden van het Talentenpark, de acitiviteiten die er plaatsvinden, en geeft een beeld van de bedrijven die er gehuisvest zijn.

U kunt de krant online bekijken door op deze link te klikken: 

Download hier de krant 'Werk aan de winkel' 


Drukbezochte infomiddag creatief ondernemerschap in Winterswijk

Er was grote belangstelling voor de door het ROZ georganiseerde informatiemiddag over creatief ondernemerschap in de Achterhoek. Ruim 65 ondernemers die actief zijn in de creatieve sector waren 10 september van 15.00 - 18.00 uur aanwezig in het Talentenpark in Winterswijk. Creatief ondernemerschap wordt steeds belangrijker en is op allerlei manieren in te vullen. Om succesvol te blijven als ondernemer is een geniaal plan of creatieve aanleg vaak niet voldoende. Dat merkt het ROZ dagelijks in de omgang met ondernemers. Er komt veel meer bij kijken, zoals financieel inzicht en marktgerichtheid. Wij ervaren dat creatieve ondernemers veelal tegen dezelfde vraagstukken en problemen aan lopen. Deze middag bracht het ROZ de aanwezigen dan ook op de hoogte van wat wij allemaal voor hen kunnen betekenen en van welke ondersteuningsmogelijkheden zij gebruik kunnen maken.

Twee creatieve ondernemers, Henk ten Dolle (Talentenpark en Palio) en Hans-Peter Helder (Toro vormgeving), vertelden hun praktijkverhaal en deelden de do's en don'ts voor creatieve ondernemers met de zaal. "Veel ondernemers wachten af tot de klant met een vraag komt. Ik heb dat omgedraaid. Ik probeer steeds nieuwe ideeën en concepten te bedenken en ga daarmee naar bestaande klanten om te kijken of zij het iets vinden. Innovatie en vernieuwen is belangrijk. Ik dwing mijzelf elke dag om 10 à 15 minuten op zoek te gaan naar iets nieuws", aldus Hans-Peter Helder. Er was ook een bijzondere gast aanwezig, namelijk Floris-Jan Buunk, 13 jaar oud en daarmee de jongste ondernemer in de Achterhoek. Hij weet alles van computers, tablets, mobiele telefoons en dan met name van Apple. Iedereen was gecharmeerd van zijn passie voor ondernemerschap.

Bert Breukers, trainer bij het ROZ, sloot af met een mini-training 'Marketing in de creatieve sector'. Bert gaf de creatieve ondernemers enkele marketingtips mee. Als afsluitende oefening liet hij de mensen in de zaal kennis maken met elkaar en vertellen over hun passie. Dat was de eerste aanzet tot het netwerken dat werd voortgezet onder het genot van een hapje en drankje. Zowel het ROZ als de creatieve ondernemers kijken terug op een geslaagde middag. 

Foto's: klik op deze link om de door Sanne Steenbreker gemaakte foto's te bekijken.   

www.rozgroep.nl 


Kunstwerk geboren in Talentenpark!

Talentenpark inspireert, er is een kunstwerk geboren in Talentenpark! Nieuwsgierig?

Lees snel het artikel uit de Achterhoek Nieuws: pages/userfiles/2011-06 Kunstwerk Talentenpark(1).pdf


Foto's opening Talentenpark 

Op 28 mei 2010 is Talentenpark feestelijk geopend door de  burgemeester van Winterswijk, Thijs van Beem. Om een indruk te krijgen van de gezellige openingsmiddag, neemt u gerust een kijkje in het foto album:  http://www.talentenpark.nl/pages/home/foto.php